Evo koliko su klubovi Liga petice potrošili u ljetnom prijelaznom roku

By

Klubovi Liga petice potrošili su rekordnih 5,5 milijardi eura (6,13 milijardi dolara) tijekom ovogodišnjeg ljetnog prijelaznog roka, objavila je u utorak revizorska kuća Deloitte

Tako je ove godine potrošeno 900 milijuna eura više nego prošle godine u istom razdoblju.

Klubovi iz engleske Premier League su na transfere potrošili 1,55 milijardi eura, španjolski klubovi su potrošili 1,37 milijardi eura, prešavši tako prvi put granicu od milijardu eura, dok su klubovi iz talijanske Serie A (1,17 milijarda eura), njemačke Bundeslige (740 milijuna eura) i francuske Ligue 1 (670 milijuna eura) također postavili rekorde.

“Potrošnja klubova Liga petice ovo je ljeto dosegnula rekordnu razinu. Tu neočekivanu razinu trošenja uzrokovalo je nekoliko čimbenika, uključujući dodatne prihode od televizijskih prava te sudjelovanja u UEFA-inim natjecanjima”, ocjenjuje Dan Jones, partner u Sports Business Group u Deloitteu.

“Takva poboljšana financijska situacija u europskim nogometnim klubovima smanjila je potrebu klubova da prodaju svoje najbolje igrače”, dodao je.

Španjolski prvoligaš Atletico Madrid je doveo 19-godišnjeg napadača Joaoa Felixa iz Benfice za 126 milijuna eura, dok je Barcelona dovela francuskog reprezentativca Antoinea Griezmanna iz Atletico Madrida za 120 milijuna eura.

Real Madrid je okončao svoj dugotrajan “lov” na belgijskog reprezentativca Edena Hazarda koji je otišao iz Chelsea za 100 milijuna eura.

izvor: direktno.hr

You may also like

Hot News