Glavosjek Sv. Ivana Krstitelja na Bukovici – PORTAL KOCKICE <

Glavosjek Sv. Ivana Krstitelja na Bukovici

Svake godine posljednju nedjelju u kolovozu, na obroncima Vlašića, točnije kod kapelice u mjestu Bukovica proslavlja se blagdan Glavosjeka Sv. Ivana Krstitelja.

Foto: Alojz Ćakarić

Foto: Alojz Ćakarić

Tako je ove godine, 25. kolovoza, sv. misu predvodio gvardijan samostana u Gučoj Gori fra Drago Pranješ, a propovijedao je profesor dr. fra Velimir Valjan uz koncelebraciju fra Davora Petrovića i fra Slavka Petrušića, novobiljanskog župnika.

U svojoj propovijedi fra Velimir je govorio o životu koji nije fer, ali je Božji dar i tako ga treba i prihvatiti, to jest ne treba ga protraćiti nego “treba živjeti i proživjeti sa obrazom i u poštenju”.

Misno slavlje animirali su glazbenik Alojz Ćakarić i bogoslovi fra Nikola Matošević i fra Hrvoje Žabić.

Lijepo vrijeme primamilo je i ove godine velik broj vjernika i hodočasnika iz cijele lašvanske doline. Nakon mise nastavljeno je druženje u prirodi uz pjesmu i zajedničko druženje fratara s pukom.

Fra Davor Petrović/ KT

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

Kramarić: Moram na operaciju! Čekao sam, čekao i prelomio…

Read Next

SLAVEN BILIĆ ISPISAO POVIJEST I POSTAO PRVA ŽRTVA NOVOG NOGOMETNOG PRAVILA, SKANDIRALI MU I NAVIJAČI To što je sudac napravio Hrvatu još nije viđeno..

Follow On Instagram