Goran Višnjić iz skromne radničke obitelji postao je zvijezda koja osvaja svojim talentom – PORTAL KOCKICE <

Goran Višnjić iz skromne radničke obitelji postao je zvijezda koja osvaja svojim talentom

Šibenčanin Goran Višnjić jedan je od najuspješnijih hrvatskih glumaca i producenata, slavu je stekao u domovini, a potom i izvan nje. Jedna od najzapaženijih uloga do danas mu je ostala ona liječnika Luke Kovača u američkoj seriji ‘Hitna služba’. Žene diljem svijeta uzdisale su za markantnim Goranom, a prepoznala je njegovu karizmu čak i Madonna pa je dobio ulogu u njezinom spotu za singl ‘The Power Of Good-Bye’. Obožavan je Goran sve to vrijeme i u Hrvatskoj, u koju često dolazi, snima, aktivira se po pitanju prava životinja, nastoji svoju djecu upoznati sa svojom domovinom.

Da će postati glumac, vrlo je rano postalo jasno, Višnjić od malih nogu glumi u kazalištu, a prvi angažman stigao mu je 1988. godine kada je imao 16 godina. Glumio je mladog ustašu u filmu ‘Braća po materi’. U godinama koje dolaze, odlazi u Zagreb na Akademiju. Tijekom studija Goran je dobio ulogu Hamleta i odigrao na Dubrovačkim ljetnim igrama tu zahtjevnu ulogu kao najmlađi glumac dotada. Imao je svega 21 godinu. Jasno je bilo već tada o kakvom se glumačkom kapacitetu radi. U Hrvatskoj je vrlo brzo zapažen, a kada je donio odluku da sreću potraži izvan granica Lijepe naše, u Americi je dobro dočekan. Značajnu ulogu odigrao je 1997. godine u filmu ‘Welcome to Sarajevo’, a potom i u ‘Magiji’ s Nicole Kidman i Sandrom Bullock.

Krasnodar Peršun
Krasnodar Peršun

Ponuda života stigla od Madonne, a onda i ekipe ‘Hitne službe’

Vratio se potom u Hrvatsku, no agentica ga je nazvala i obavijestila ga da ima novi angažman. Madonna ga je angažirala za spomenuti sport, a potom je uslijedila ponuda života. Hit serija ‘Hitna služba’ dovodi Gorana kao Luku Kovača, liječnika koji je u ratnim razaranjima izgubio sve. U seriji je nekoliko godina, a do kraja iste imao je jednu od vodećih uloga. Tu su i uloge u ‘Mirotvorcu’, ‘Spartaku’, ‘Elektri’. Šuškalo se glasno da će postati i novi James Bond. Nizu velikih uloga pridružuju se i one u filmu ‘The Counselor’ te seriji ‘Pan Am’. Velikim postignućima pridružuje i ostvarenja koja je paralelno radio u Hrvatskoj.

Privatni život ovog glumca zanimljiv je koliko i uloge u kojima je dao svoj doprinos. Odrastao je u četveročlanoj obitelji – majke prodavačice i oca vozača. Skromna radnička obitelj podržala je Goranov talent, a on je zaista izgradio sjajnu karijeru. Tijekom studija bio je u četverogodišnjoj vezi s glumicom Lucijom Šerbedžijom, a nakon prekida ostali su u sjajnim odnosima.

Kristina Fažinić/Cropix
Kristina Fažinić/Cropix

Nakon Lucije Šerbedžije, osvojila ga Ivana Vrdoljak

Godinu dana kasnije osvojila ga je Ivana Vrdoljak, danas poznatija pod imenom Eva, umjetnica i kćer uglednog redatelja Antuna Vrdoljaka. Par se vrlo brzo i vjenčao, u svibnju 1999. godine postali su bračni par, a uskoro su Hrvatsku zamijenili SAD-om. Obitelj su tamo proširili 2007. godine, kada im je stigao dječak Tin. Ubrzo su stigli i Vigo te djevojčica Vivien. Usto, Goran je otac djevojčice Lane koja s obitelji provodi veliki dio vremena. Nakon skandala u kojem se Višnjić svojedobno našao, stvari su se posložile.

Supruga mu je oprostila skandal o kojem je izvještavao cijeli svijet, a prihvatila je kao dio obitelji i Višnjićevu djevojčicu. Tako malena s braćom, sestrom i ocem provodi ljetni odmor, blagdane, vrijeme kada su u Hrvatskoj. A uskoro će biti još bliže! Naime, Višnjići se iz SAD-a sele u Europu, traže dom na jugozapadu Engleske te tamo planiraju preseliti idućeg ljeta. Za Gloriju je priznao je i da s obitelji odlučio preseliti u Englesku da budu što bliže njihovim roditeljima u Hrvatskoj, kao i Lani. Klincima, priznaje, u Americi silno nedostaju njihovi bake i djedovi, a čak tri godine nisu kao obitelj boravili u Hrvatskoj. Trenutačno u Cornwallu traže kuću, a uvjet im je da ima veliku okućnicu jer sa sobom vode kućne ljubimce, a žele i posaditi smokvu i murvu koja je Vigu jedna od najdražih voćki.

Profimedia

izvor:100posto.hr

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

Na Gospinom vrilu proslavljen blagdan Male Gospe

Read Next

Schumacher završio u Parizu na tretmanu, pri svijesti je!

Follow On Instagram