Gradonačelnik Kasumović najavio smjenu Vlade ZDŽ

By

Aktualni gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, koji se kandidirao te pobijedio i na proteklim lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini, održao je radni doručak sa zeničkim novinarima i ponudio svaku vrstu suradnje “u interesu grada”.

Ponovio je da, mada ga ne zanima nijedna pozicija, s političkim partnerima vodi razgovore o smjeni Vlade Zeničko-dobojske županije, koju trenutno čine ministri SDA, HDZ-a, A-SDA i Stranke za BiH.

-U opoziciji Kantona nemate lidera i ja sam to uzeo na sebe, da sve stranke pomirim. Sve sam opcije pomirio – tvrdi Kasumović.

Potvrdio je kako imaju većinu te da su u toj, novoj vladi spremni da zajedno rade ministri iz HDZ-a i DF-a, koji su do sada bili u suprotstavljenim taborima.

-Ponovo predlažem Amru Mehmedić za premijera. Mislim da je to dobro, jer bi bila prva žena premijer ZDK – kazao je Kasumović.

Kako nijedan nebošnjak, naveo je Kasumović, na proteklim izborima nije prošao u Gradsko vijeće Zenice, a vijećnici Almir Babajić (SDP) i Kenan Alispahić (Zenička inicijativa – Fuad Kasumović) se izjašnjavaju kao Bosanci, neko od njih dvojice može biti predsjedavajući GV.

Najavio je da će nacionalnu zastupljenost izbalansirati imenovanjem nebošnjaka na poziciju sekretara GV.

You may also like

Hot News