<

HKD Napredak raspisao natječaj za dodjelu stipendija

Središnja uprava Hrvatskog kulturnog društva (HKD) “Napredak” raspisala je natječaj za dodjelu stipendija za dodiplomske i postdiplomske studije iz Napretkovog fonda za stipendiranje i sveučilište “Ivo Andrić – Vladimir Prelog” za akademsku 2019./2020. godinu.

Ove godine HKD “Napredak” dodijelit će 43 stipendije studentima dodiplomskih i postdiplomskih studija, odlučeno je na sjednici Središnje uprave Napretka iz koje navode da se detalji natječaja mogu pronaći na njihovoj službenoj web stranici. Članovi Središnje uprave na sjednici su razmatrali i informaciju o pripremama tradicionalne manifestacije “Napretkovi Božićni dani 2019.”, o čijem će programu javnost biti uskoro informirana.

Bilo je riječi i o Hrvatskom narodnom godišnjaku za 2020. godinu, čije se tiskanje očekuje do konca studenoga, te o Napretkovom kalendaru za 2020., koji je završen i spreman za tisak. Na sjednici je usvojen Poslovnik o radu Središnje uprave te razmatran Prijedlog nacrta Programa rada Središnje uprave, kao i informacija o aktivnostima Povjerenstva za gospodarstvo.

Predsjednik Napretka Nikola Čiča upoznao je članove Središnje uprave sa službenim posjetima i sastancima s predstavnicima političkog i javnog života te posjetima Napretkovim podružnicama., priopćio je Ured za informiranje HKD-a “Napredak”./vecernji.ba/

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

BiH svladala Lithenštjan

Read Next

Obilježena godišnjica osnutka Hrvatske zajednice Herceg-Bosne

Follow On Instagram