HNS BiH osudio pokušaje spriječavanja rada Parlamenta FBiH

By

Danas je održan online sastanak predsjednika stranaka Hrvatskog narodnog sabora kojim je putem video veze predsjedao dr. Dragan Čović, predsjednik Hrvatskog narodnog sabora, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Na video sastanku je razmatrana trenutna zdravstvena situacija u Bosni i Hercegovini i okruženju, izazvana sadašnjom pandemijom koronavirusa. Zdravstvena zaštita stanovnika, naglašena je kao prioritet, te je upućen poziv na poštivanje svih donešenih mjera Stožera civilne zaštite i stručnih službi na svim razinama, kako bi što brže i bezbolnije izišli iz ove zdravstvene krize.

Hrvatski narodni sabor osuđuju i odbacuje nastojanja i pokušaje sprječavanja rada Parlamenta Federacije BiH, te su pozvali na žurno i zakonski utemeljeno djelovanje svih institucija vlasti.

Naglašena je potreba poštivanja ustavnosti i zakonitosti, kao i inzistiranje na radu i zasjedanju zakonodavne vlasti.

Osim zdravstvene zaštite stanovnika, razgovarano je i o mjerama pomoći gospodarstvu, zadržavanju radnih mjesta, poticajima i olakšicama u domaćoj proizvodnji, pomoći malim obrtima, malim, srednjim i velikim poduzećima, imajući u vidu kako je tržište potpuno narušeno.

Istaknuta je važnost sustavnog dijelovanja, kako bi se sačuvao fiskalni, ekonomski socijalni i društevni okvir u Bosni i Hercegovini.

Ekonomski plan oporavka je prioritet, kao i oživljavanje i razvoj gospodarstva, uz pomoć i solidarnosti Europske unije i međunarodnih institucija, zaključeno je na sastanku predsjednika stranaka Hrvatskog narodnog sabora. /HMS/

You may also like

Hot News