Hrvatski svjetski kongres: Podržavamo kardinala Puljića i osuđujemo zle bošnjačke napade

By

Hrvatski svjetski kongres (HSK) iz više od tridesetak zemalja svijeta svesrdno stoji uz kardinala Vinka Puljića, a najoštrije osuđuje očito primitivne, zle i politički sračunate napade na njega sa strane bošnjačkih i inih „elita“, stoji u priopćenju HSK koje prenosi Hrvatski Medijski Servis.

-Javiše se zlogukim glasom takotek zbog same najave sv. Mise u katedrali u Sarajevu 16.svibnja 2020. prigodom 75. godišnjice Bleiburga i križnih putova, a koju zbog pandemije koronavirusa kardinal Puljić ne može predvoditi na Bleiburgu. Vidljivo još uvijek ogorčene rečene „elite“ što nisu ostvarili svoje ratne planove, oni u sve ovo mirnodopsko vrijeme ne prestaju sustavno, kao sada preko kardinala Puljića, zapravo gaziti i uništavati Katoličku crkvu i Hrvate u BiH, uzaludno se nadajući da će im to pomoći postići njihove sebične, duboko nepravedne i bez budućnosti ciljeve, naglašava se u priopćenju Hrvatskog Svjetskog Kongresa.

Ne treba ni reći, dodaje se, da na taj način, kratkoročno i dugoročno gledano, nanose golemu štetu i svome narodu kao i trajnom postizanju pravednog mira i blagostanja za sve u našoj zajedničkoj državi BiH, pa ma kakva ona i zbog ovakve sljepoće jadna bila.

-Ako u svojoj uskogrudnosti i političkoj jednostranosti ne mogu podnijeti istinu o Bleiburgu iz usta drugih, neka barem poslušaju svoga časnog hodžu koji svake godine na Bleiburgu javno moli za sve stradale, a među njima i za preko pedeset tisuća muslimanskih žrtava komunističko-partizanskih zločina na Bleiburgu i križnim putovima. Za prosvjetljenje barem dobronamjernima, također, bi dobro došlo antologijsko svjedočenje bega Adila Zulfikarpašića „Put u Foču“, jer bio je to isti krvoločni ples i bolesni duh!, stoji u priopćenju koje potpisuju predsjednik Hrvatskog Svjetskog Kongresa Vinko sabolji i glasnogovornik Šimun Šito Ćorić.

You may also like

Hot News