<

HUM središnja Bosna uredila šetnicu i proslavila uspješnu godinu rada

Iako postoje tek godinu dana, teško da netko nije čuo zaHrvatsku udrugu mladih u Srednjišnjoj Bosni.
Udruga nastala u Vitezu proteklu je godinu dana aktivno radila na raznim kulturnim, sportskim, ekološkim ali prije svih humanitarnim projektima na puno širem području od ove općine.

Članovi Udruge danas su proslavili godišnjicu postojanja ali i uspješno završen projekt uređenja šetnice na “Ribarskom reviru”.
Riječ je o 300-njak metara dugoj šetnici u samom središtu grada odnosno uz obalu Lašve. Članovi udruge su danas slavili sa Udrugom sportskih ribolovaca Vitez koja je također dala svoj doprinos uređenju šetnice, te na ovaj način zahvalili svim, kako kažu, dobročiniteljima koji su njihov rad prepoznali.

A radi se o zaista impozantnom broju brojnih gospodarstvenika, političkih djelatnika ali i pojedinaca koje se rad ovih mladih ljudi dojmio.

Oni su u proteklom razdoblju zasadili preko 150 raznih biljnih vrsta uz šetnicu, postavili klupe, očistili i jednu i drugu stranu obale te zaokružili ovu za sve Vitežane, korisnu priču.

Mateo Marić, predsjednik Udruge napominje kako je ovo tek jedan od brojnih projekata, a bilo bi ih i puno više međutim, kao i uvijek, sredstava uvijek nedostaje.
Ipak, Udruga redovito brine o mladim porodiljama u potrebi, nabavlja drva starijim ljudima, obilazi bolesne i potrebite, organizira akcije čišćenja, angažira se na kulturnim projektima i još puno toga.

Njihov entuzijazam i pozitivna energija zasad se čine nepresušni i uz podršku lokalne zajednice, nadamo se da će takvima i ostati.

artinfo.ba

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

OSNIVANJE HNS POVIJESNA ODLUKA ZA HRVATE: Političke pozicije i danas jednake; najskuplje je plaćeno desetljeće bez Sabora

Read Next

Na vječni počinak ispraćen Marijan Jelović, medicinar, profesor i bivši nogometaš

Follow On Instagram