<

Istraživanje pokazalo da su routeri štetni, a ovo su posljedice

Isključite Wi-Fi kada ga ne koristite, jer na taj način možete spriječiti elektromagnetske valove koji djeluju nepovoljno na razvoj djece

U modernom društvu, svako je ovisnik o internetu. To nam je olakšala i pojava Wi-Fi bežične veze. U mogućnosti smo koristiti se internetom kad god je to potrebno, bez obzira na to gdje se nalazimo ili gdje trebamo otići.

Ipak, kada je riječ o našoj sigurnosti, kompanije koje proizvode Wi-Fi routere trebate slijediti neke stroge norme kako bi ti uređaji bili sigurni za naše zdravlje. I zato ćemo otkriti nekoliko činjenica koje se odnose na sigurnost bežičnih uređaja i Wi-Fi routera:

Prva stvar koju treba ispitati je način na koji je uređaj spojen na router bez kabela. Bežični uređaji poput mobitela, tableta i laptopa, emitiraju WLAN signal (elektromagnetske valove) da bi se spojili na router.

Međutim, petlja od ovih signala oštećuje naše zdravlje na više načina. Britanska zdravstvena agencija provela je istraživanje koje je pokazalo da routeri ugrožavaju zdravlje kako nas ljudi tako i biljaka piše Zdravlje.com.

Ovo su neke od posljedica izlaganju Wi-Fi signalu:

– problemi sa koncentracijom
– bol u uhu
– česte intenzivne glavobolje
– hronični umor
– problemi sa spavanjem

Međutim, činjenica je da ne možemo u potpunosti izbjeći korištenje najnovijih tehnologija. Stoga, ne možemo savjetovati da prestanete koristiti bežične uređaje i Wi-Fi routere, ali možemo predložiti nekoliko korisnih savjeta o tome kako ograničiti njihovo štetno djelovanje i smanjiti nuspojave:

– pobrinite se da isključite Wi-Fi programe prije odlaska na spavanje
– ne biste trebali držati router u kuhinji ili spavaćoj sobi
– koristite telefone s kablovima kada ste kod kuće, kako bi se smanjili elektromagnetski valovi
– isključite Wi-Fi kada ga ne koristite, jer na taj način možete spriječiti elektromagnetske valove koji djeluju nepovoljno na razvoj djece.

direktno.hr

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

Čović i Puljić pozvali na zajedništvo Hrvata i preustroj zemlje

Read Next

Šuica: Znamo za političke probleme u BiH i utjecaj Turske i Rusije, Hrvati još nemaju sva prava

Follow On Instagram