Izložba Ernesta Markote u BNP Zenica

By

Večeras je u okviru manifestacije Božić u Zenici otvorena Božićna izložba u organizaciji župe Sv.Ilije Proroka Zenica, izložbu priredio i otvorio župnik Fra. Marko Kepić.

Izložena su djela Ernesta Markote rođenog 1981.godine u Metkoviću. Srednju školu likovnih umjetnosti Gabrijel Jukić završava u Mostaru. odsjek slikarstvo u klasi prof.Vlade Puljića. Godine 2004. diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti na Širokom Brijegu. Odsjek slikarstvo u klasi prof. Ante Konjića. Dobitnik je Rektorove nagrade za najboljeg studenta generacije. priredio nekoliko samostalnih i izlagao na više skupnih izložbi. Organizator je izložbe Umjetnici Čapljine i dolina Neretve koja je priređena u galeriji Sunce u Zagrebu. Sudionik je brojnih likovnih kolonija, ilustrirao je više zbirki pjesama i slikovnica za djecu. Radio kao profesor likovne kulture u Višićima. Bavi se primijenjenom umjetnošću ( izrada mozaika, murala vitraža i keramike ) te scenografijom.

Ove slike snažnog kolorita pomažu našem pogledu čitati ove događaje evanđelja na jedan živ, razigran i uzvišen način. Novina ovog događaja u Ernestovom izražaju je i mistično plavetnilo, koje je tako veličanstveno zaogrnulo događaje Utjelovljenja.

Želja ove izložbe je da priskoči u pomoć našem duhu, koji plovi u svakodnevici, stalno traga i traži odgovor na mnoga pitanja -da u ljepoti kolorita čita događaje – u kojima Bog ulazi u naš svijet i živi odgovor.” istaknuo je fra Marko Kepić.

Svečanosti otvaranja doprinijeli su i glazbenici Srednje glazbene škole u Zenici.

Svi koji žele posjetiti izložbu mogu to učiniti prije svakog koncerta ili predstave do 31,12.2019, postavka se nalazi u foajeu BNP Zenica.

You may also like

Hot News