<

Jeste li znali da je pranje piletine prije termičke obrade stvarno opasno?

Netko piletinu prije pečenja detaljno ispere vodom jer vjeruje da se tako uklanjaju bakterije s mesa. Ipak, ovo nije dobro jer se bakterije samo šire sudoperom i kuhinjskim elementima, a mogu završiti i na odjeći. Stručnjaci kažu kako je jedini pravi način da se unište bakterije je da se meso peče na odgovarajućim temperaturama. Ako se već meso pere, treba paziti da je pritisak vode što slabiji kako voda ne bi raznosila bakterije s mesa. Važno je i nakon diranja sirovog mesa dobro oprati ruke, piše Reader’s Digest.

Izvor:vecernji.ba

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

Njemačka izbačena iz kalendara za sljedeću sezonu, gledat će Formulu 1 ‘samo na TV-u’

Read Next

Ovakvu verziju ‘Čavoglava’ još niste čuli, posvećena je Talijanu koji je poginuo za Hrvatsku

Follow On Instagram