Kapetan Srna se oprostio od hrvatske nogometne reprezentacije

By
Darijo Srna ipak je odlučio oprostiti se od hrvatskog dresa. Izbornik Ante Čačić najavio je da će pokušati sve kako bi ga nagovorio da se predomisli, ali kapetan je odlučio da je kraj…
Iako je izbornik Ante Čačić na posljednjoj presici iz Francuske u suzama najavio kako se Srna neće oprostiti od reprezentacije dok je on izbornik pa kasnije ipak ublažio retoriku rekavši kako će napraviti sve da Darijo ostane, kapetan je odlučio.

Srna je za Hrvatsku je odigrao 134 utakmice, debitirao je 20. studenog 2002. godine, a zabio je 22 gola. Za njega je Euro u Francuskoj bio više od nogometa…

Igrao je pod Barićem, Kranjčarom, Bilićem, Štimcem, Kovačem i Čačićom. Kapetansku vrpcu nosio je 68 puta. Kapetan je i na posljednjem turniru bio pravi vođa.

Predvodio je Hrvatsku koja je bila hit prvenstva. Darijo Srna imao je sve odlike koje kapetan treba imati. Obilježio je jedno razoblje hrvatskog nogometa i svojom požrtvovnošću i htijenjem zadužio je navijače.

Njegovo zalaganje nikad nije bilo upitno. Igrao je sa srcem i žarom, ponekad i ozlijeđen, ali za hrvatski dres ništa mu nije bilo teško.

izvor: 24 sata

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News