Karlo i Ivica, dva momka pozitivan primjer mladih iz Novog Travnika – PORTAL KOCKICE <

Karlo i Ivica, dva momka pozitivan primjer mladih iz Novog Travnika

U današnje vrijeme pandemije COVID-19, Karlo Marjanović i Ivica Zeko iz Rankovića, Novi Travnik odlučili su svoje slobodno vrijeme učiniti korisnijim i učinkovitijim. Naime, trenutačno su Karlo i Ivica bez stalnog radnog odnosa te su zbog takve situacije odlučili krenuti u poljoprivredu. Naime, posjeduju traktore i osnovne priključke kojim mogu obrađivati zapuštena zemljišta.

U prethodna tri dana već su pripremili odnosno sa svojim traktorima napravili prve brazde za daljnje obrade i sjetvu. Po riječima Karla Marjanovića za sada imaju pripremljenih 30 duluma zemlje za daljnju obradu, Karlo i Ivica planiraju još nekoliko slobodnih parcela iskoristiti kako bi što više zemljišta obradili u ovo vrijeme ograničenog kretanja, policijskog sata i vremenu bez radnog odnosa, bez plaće.

Mladim momcima želimo puno sreće i da njihov primjer bude pozitivan pokazatelj za sve druge u našem okruženju. Oni su poruku „ostani doma“ shvatili doslovno i prionuli poslu i načinu održavanja života na ovim prostorima kako je to godinama prije bilo./centralna.ba/

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

Tišina u Međugorju bez tisuća vjernika ima posebno značenje

Read Next

Česi mogu putovati u inozemstvo,na godišnji odmor , ali evo kakav je postupak kad se vrate’

Follow On Instagram