Karlo i Ivica, dva momka pozitivan primjer mladih iz Novog Travnika

By

U današnje vrijeme pandemije COVID-19, Karlo Marjanović i Ivica Zeko iz Rankovića, Novi Travnik odlučili su svoje slobodno vrijeme učiniti korisnijim i učinkovitijim. Naime, trenutačno su Karlo i Ivica bez stalnog radnog odnosa te su zbog takve situacije odlučili krenuti u poljoprivredu. Naime, posjeduju traktore i osnovne priključke kojim mogu obrađivati zapuštena zemljišta.

U prethodna tri dana već su pripremili odnosno sa svojim traktorima napravili prve brazde za daljnje obrade i sjetvu. Po riječima Karla Marjanovića za sada imaju pripremljenih 30 duluma zemlje za daljnju obradu, Karlo i Ivica planiraju još nekoliko slobodnih parcela iskoristiti kako bi što više zemljišta obradili u ovo vrijeme ograničenog kretanja, policijskog sata i vremenu bez radnog odnosa, bez plaće.

Mladim momcima želimo puno sreće i da njihov primjer bude pozitivan pokazatelj za sve druge u našem okruženju. Oni su poruku „ostani doma“ shvatili doslovno i prionuli poslu i načinu održavanja života na ovim prostorima kako je to godinama prije bilo./centralna.ba/

You may also like

Hot News