Kćeri Božje ljubavi u Travniku proslavile Sv. Leopolda – PORTAL KOCKICE <

Kćeri Božje ljubavi u Travniku proslavile Sv. Leopolda

Primjereno vremenu i okolnostima 12. svibnja sestre Kćeri Božje ljubavi u samostanu Sv. Leopolda Mandića u Travniku proslavile su blagdan svog zaštitnika.

Za ovo slavlje sestre su se pripremale devetnicom, a na sam blagdan sv. misu u samostanskoj kapelici predslavio je župnik vlč. Marko Mikić.

U svojoj propovijedi vlč. Mikić je govorio o Sv. Leopoldu Mandiću kao uzoru u malenosti, skromnosti, poniznosti i požrtvornosti. Naglasio je da je taj svetac iako malen stasom, bio velik duhom. Iako boležljiv, slab, malen i neznatan bio je tako privlačan. “Sv. Leopold je četrdeset godina proveo u ispovjedaonici tješeći i pomažući ljudima da se pomire s Bogom i bližnjima. Mali, tihi radnici ostaju do kraja uspravni”, naglasio je vlč. Mikić i dodao da često za života ne vidimo uspjehe rada, nego poslije jer nakon smrti, djela rastu, piše na portalu redovnistvo.ba.

“U ovo ‘virusno’ vrijeme, naše najbolje ‘dezinfekcijsko sredstvo je ispovjedaonica”, zaključio je župnik te naglasio: “Nemojmo bježati od Isusovog puta! Isus daje mir! Isusov mir posebno dolazi po sakramentu svete ispovijedi!”

Na kraju propovijedi čestitao je sestrama blagdan poželjevši da im Sv. Leopold bude uzor u poniznosti, praštanju i ljubavi.

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

Papinske bazilike pripremaju se za mise s pukom – moguće je da će se vjernicima mjeriti temperatura

Read Next

Kardinal Vinko Puljić:Tko se od zločina ne distancira, taj postaje sudionik i sukrivac

Follow On Instagram