Komesar policije SBŽ: Kažnjena 31 osoba s 300 KM zbog nepoštivanja mjera

By

Komesar policije Srednjebosanske županije Faik Adilović, rekao je u izjavi za “Dnevni avaz” da se građani ovog Kantona disciplinirani kada su u pitanju naredbe o samoizolaciji i poštivanju zabrane kretanje i policijskog sata, ali da ima i onih pojedinaca, koji mjere ne poštuju.

Pojasnio nam je da su sve raspoložive snage MUP SBŽ angažirane kako bi se mjere poštivale, ali i održala sigurnosna situacija u Kantonu.

Mi smo napravili bazu podataka za sve osobe kojima su izdana rješenje o samoizolaciji od Federalne i kantonalne uprave za inspekcijske poslove. S današnjim danom imali smo oko 3.000 osoba koje imaju rješenja o samoizolaciji gdje se oni svakodnevno obilaze i evidentira. No, moram reći da je za oko 995 osoba istekla mjera ograničenja, tako da je sada ostalo 1.917 osoba. U zadnja 24 sata se samo jedna osoba nije pridržavala mjera samoizolacije, kaže Adilović.

Gledajući, ukupno od početka trajanja naredbe do danas, Adilović kaže da 31 osoba nije ispoštovala naredbu samoizolacije, zbog čega su kažnjeni sa 300 maraka.

Moramo ići s represijom za neodgovorne a četiri osobe smo priveli u prostorije koje je odredio krizni stožer. Ima onih koji su vidjeli da im je bolje kući, nego u prostorijama za zadržavanje, kaže Adilović.

You may also like

Hot News