KRIŠTO: Cijela igra smišljena da se optuži HDZ BiH

By

Zamjenica predsjednika HDZ-a BiH Borjana Krišto ocijenila je da je cijela igra oko nepovlačenja sredstava Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) napravljena da bi se optužio HDZ BiH, odnosno ministar financija i riznice u Vijeću ministara Vjekoslav Bevanda zajedno sa svim drugim ministrima koji su glasovali za ovu odluku u Vijeću ministara.

Krišto je rekla Srni da je poznato i svima jasno tko je zakočio povlačenje sredstava MMF-a koja su BiH u vrijeme epidemije koronavirusa prijeko potrebna.

“Ako su sredstva odobrena, ako je aranžman s MMF-om dogovoren, što je problem da se ta sredstva raspodijele kako je to dogovoreno i kako to zahtijeva ustavna struktura BiH?”, upitala je Krišto, koja je i zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Ona je ukazala da su županije dio ustavne strukture Federacije BiH, odnosno ustavne strukture BiH, te da ne vidi razlog za opstrukcije.

Krišto je navela da je izgleda namjera nekih u BiH da se po njihovoj volji odlučuje tko i kada može i treba dobiti određena sredstva i kako se ta sredstva trebaju rasporediti.

“Ukoliko želimo BiH moramo shvatiti da jedni bez drugih ne možemo i na sve moramo gledati s istim uvažavanjem bez obzira na ovu krizu epidemije koronavirusa ili u nekoj drugoj. Ukoliko nam je interes BiH moramo se uvažavati i kada je u pitanju nadležnost ili raspodjela sredstava, problemi i traženje rješenja”, rekla je Krišto.

Ona je istaknula da ovakvo ponašanje sigurno neće doprinijeti napretku i razvoju BiH.

Vijeće ministara na jučerašnjoj telefonskoj sjednici nije usvojio odluku o povlačenju sredstava instrumenta za brzo financiranje (RFI) od MMF-a.

Protiv ove odluke glasovali su ministrica vanjskih poslova u Vijeću ministara Bisera Turković i ministar obrane Sifet Podžić, dok je ministar sigurnosti u Fahrudin Radončić bio suzdržan.

S obzirom na to da za izglasavanje ove odluke nije bilo nijednog glasa iz reda bošnjačkog naroda, onemogućeno usvajanje odluke od Vijeća ministara, pa nije moguće povući 330 milijuna eura koja je MMF odobrio jučer za borbu protiv koronavirusa./HMS/

You may also like

Hot News