Legendarni Šterbik završio je karijeru: Za sve je kriva korona

By

EHF je planirao da se završnica ove sezone Lige prvaka igra u terminu kada bi nova rukometna sezona trebala već početi, a ostati fit i u formi čovjeku koji je u 41. godini izgleda baš tako kako je i rekao – nemogućom misijom.

vo mi je bila teška odluka. Bilo bi mi teško opet se aktivirati i braniti poslije duge stanke, rekao je, a prenosi Mozzart Sport, legendarni Arpad Šterbik (40).

U prijevodu, jedan od najvećih rukometnih golmana svih vremena prelomio je i odlučio da je njegova karijera stigla kraju. Korona virus uzima ljudske živote, počeo je i klubove, a sada, evo, prijevremeno završava i sportske karijere.

– Čini mi se da je utakmica s Tatabanyom posljednja koju sam odigrao u karijeri. Žao mi je što neću biti u prilici da odigram još jedan F4 Lige prvaka, želio sam napasti još jednu titulu europskog prvaka, međutim, u ovim okolnostima to je za mene nemoguća misija.

EHF je planirao da se završnica ove sezone Lige prvaka igra u terminu kada bi nova rukometna sezona trebala već početi, a ostati fit i u formi čovjeku koji je u 41. godini izgleda baš tako kako je i rekao – nemogućom misijom. Prema sadašnjoj situaciji, kada EHF nije definirao što s igračima koji mijenjaju klubove, Šterbik ionako više ne bi imao ugovor s Veszpremom na čija vrata iz PSG-a dolazi Rodrigo Corrales.

Zato je Šterbik, koji je ionako sve mislio završiti ove godine, odlučio spustiti zastor na svoju igračku priču nekoliko mjeseci prije reda, a iza koje je ostavio četiri klupska naslova prvaka Europe (tri sa Ciudad Realom, jedan s Vardarom), europsko zlato i srebro sa Španjolskom (za koju je prvi put zaigrao 2010.) te svjetsko zlato i tri bronce (dvije s Jugoslavijom). A počela je, podsjetimo, u Jugoviću pa išla preko Veszprema, Ciudad Reala (Atletico Madrida), Barcelone, Vardara i opet do Veszprema./24sata.hr/

You may also like

Hot News