Mandžukićeva plaća preusmjerena je u klupsku zakladu, potvrdio je to i predsjednik kluba

By

Još jedan primjer ponašanja vrhunskog sportaša i pravog čovjeka dao je Mario Mandžukić. Srebrni je Vatreni potpisao ugovor s AC Milanom do kraja sezone po kojem zarađuje 1.8 milijuna eura. Jednog dijela od tog novca Mandžo se – odrekao!

Službena je to informacija koja je ovoga petka prostrujila iz samoga kluba, potvrđena od strane predsjednika Paola Scaronija. Veli on da se hrvatski napadač odrekao plaće za ožujak, u kojem ionako nije igrao zbog ozljede. Naravno, endemski je to slučaj, barem u svijetu profesionalnog, vrhunskog sporta.

– Izvanredna gesta koja pokazuje profesionalnost i etičnost Marija Mandžukića. Ovime je pokazao koliko poštuje klub. Dakle, Mandžukić se odrekao plaće u korist Milanove klupske zaklade koja financira projekte povezane s mladim ljudima u teškom socijalno-imovinskom statusu. Zaklada promovira sport kao element socijalne uključenosti mladih – rekao je Scaroni za talijansku novinsku agenciju ANSA.

Inače, Mandžukić do kraja sezone ima još devet utakmica za dokazati se… Jer, vrlo je upitno da će Milan s njime iskoristiti opciju produljenja ugovora na sljedeću sezonu, Ako se to pak dogodi, Mandžo će imati novih 3.6 milijuna eura./jutarnji.hr/

You may also like

Hot News