Marko Sinanović iz Žepča predsjednik Crvenog križa FBiH, Drago Martinović iz Širokog Brijega dopredsjednik – PORTAL KOCKICE <

Marko Sinanović iz Žepča predsjednik Crvenog križa FBiH, Drago Martinović iz Širokog Brijega dopredsjednik

Skupština Crvenog križa Federacije BiH izabrala je, na sjednici u Sarajevu, Marka Sinanovića iz Žepča za predsjednika Crvenog križa FBiH i Dragu Martinovića iz Širokog Brijega za dopredsjednika državnog Crvenog križa.

Oni su izabrani na razdoblje od dvije godine (do kraja ovog mandata). Na toj funkciji zamijenit će Ivu Juričevića, koji je preminuo krajem veljače.

Generalni tajnik CK FBiH Namik Hodžić kaže Feni i to da su na današnjoj sjednici bila i izvještajni dokumenti za prošlu godinu, a dodijeljene su i zahvalnice za podršku i doprinos u realizaciji aktivnosti Crvenog križa Federacije BiH. Posebno priznanje dodijeljeno je posthumno za Ivu Juričevića.

Po riječima Hodžića, u izvješću za prošlu godinu konstatirano je složeno stanje u vezi migranata, ali i da im Crveni križ u okviru svog mandata nastavlja pružati podršku.

– Mi pružamo podršku migrantima u tranzitu. Imamo podršku migrantima i u kampovima gdje smo partner Međunarodnoj organizaciji za migracije. Za migrante u tranzitu radimo u partnerstvu s Danskim vijećem za izbjeglice. Imamo mobilne timove, koji pružaju prvu pomoć i logističku podršku. Imamo potporu i Švicarskog Crvenog križa, Crvenog polumjeseca Turske i Međunarodne federacije društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca – kazao je.

Podsjeća da je izvan kampova dvije do tri tisuće migranata, koji nemaju gdje prenoćiti. To je trenutno, kaže, veći problem u odnosu na migrante koji u kampovima imaju hranu, zdravstvenu zaštitu i higijenske uvjete./HMS/

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

Čović i Izetbegović potpisali sporazum o održavanju izbora u Mostaru; obvezali se izmijeniti Izborni zakon BiH

Read Next

Hrvati Bugojna dobili potporu, očekuju Cikotićevo stopiranje

Follow On Instagram