Ministar obrane RH Krstičević podnio ostavku

By

U 19:45 u Zemuniku je počela izvanredna konferencija za medije MORH-a, nakon što se iza 16 sati srušio vojni avion u kojem su poginula dva vojnika, prenosi Dnevnik.hr.

Na konferenciji povodom pada vojnog aviona govore hrvatski ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj.

U padu školskog aviona poginula dva pripadnika HRZ-a, mještani Biljana u šoku: “Plamen se digao i veliki crni dim. Za čas je izgorjelo”

Admiral Robert Hranj rekao je da su u padu stradali instruktor natporučnik Marko Novković i polaznik, poručnik Luka Jagatić.

Još se ne zna uzrok pada. Formirano je istražno povjerenstvo. Hranj je izrazio sućut obiteljima.

Na konferenciji je rečeno da je avion pao pola sata nakon polijetanja. S avionom nije bilo problema, a Marko Novković bio je vrlo iskusan pilot.

Ministar Damir Krstičević rekao je da je jako teško izgubiti vojnika. Podsjetio je na nesreću koja se dogodila u siječnju u Zablaću, u kojoj su također život izgubila dva vojnika. Informaciju o današnjoj nesreći Krstičević je dobio nešto iza 16 sati. Izrazio je sućut obiteljima.

Formirao je istražni tim.

“Naša zadaća je da budemo s obiteljima i obiteljima ćemo pružiti svu potrebnu pomoć i podršku. Sve ono što znamo i možemo. Želim kao ministar obrane izraziti i sućut svim pripadnicima HRZ-a i cijeloj vojsci. Ovo je ogroman gubitak i za HV. Ja s današnjim danom podnosim ostavku na mjesto potpredsjednika Vlade i ministra obrane Republike Hrvatske”, rekao je Damir Krstičević.

Nije odgovarao na daljnja pitanja novinara./HMS/

You may also like

Hot News