Nastava u Zeničko-dobojskoj županiji počinje 8. rujna

By

Nastava u Zeničko-dobojskoj županiji u predstojećoj školskoj godini biće odgođena sedam dana i počet će 8. rujna, saopćeno je na današnjoj press konferenciji Kriznog stožera i Ministarstva obrazovanja ZDK/ZDŽ.

Naime, na press konferenciji ministar obrazovanja, prof. Spahija Kozlić, precizirao je da će nastavu u novoj školskoj godini pohađati 41 tisuća učenika i 5 tisuća nastavnika i drugog školskoj osoblja.

Ministar Kozlić ističe kako će aktualna epidemiološka situacija utjecati na modalitete nastave, te da će se izvoditi kombinirano, online i u učionicama, poštujući sve propise.

Učenicima prvih razreda osnovnih i srednjih škola, kao i njihovim nastavnicima, osigurano je 10 tisuća vizira. Od UNESCO-a očekuje se i isporuka dodatnih sredstava za dezinfekciju.

Ministar zdravstva Zeničko-Dobojske županije, dr Adnan Jupić, ocijenio je odluku o odgađanju školske nastave dobrom, s obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju u samoj Županiji.

“Imamo stabilnu epidemiološku situaciju, iako i veći broj oboljelih, ali zdravstveni kapaciteti odgovaraju svim zadacima”, kazao je Jupić.

Do odluke o odgađanju početka nastave došlo se na osnovu rezultata analize Instituta za zdravlje i sigurnost hrane, prema kojoj trend kretanja koronavirusa u našoj županiji u u posljednjih nekoliko dana bilježi uzlaznu putanju, sa vrhuncima na svakih 15-ak dana, a udio populacije dobi do 19 godina, učestvuje u ukupnom broju oboljelih sa blizu deset posto i veći je u odnosu na Federaciju i druge županije.

Istaknuto je da će rizik od koronavirusa postojati i unutar škola, te da je prvenstveni cilj uspostava okruženja, sa što manje zdravstvenih rizika za sve sudionike u školskom procesu.

You may also like

Hot News