Ne čekajte međunarodnu zajednicu već implementirajte presude Suda u Strasbourgu i Ustavnog suda BiH

By

Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u BiH danas se na svom Twitter profilu poslalo poruku političkim liderima u BiH.

– Put BiH prema Europskoj uniji tijekom 2021. godine je jasan i ostvariv ukoliko bh. lideri konačnu prestanu čekati da međunarodna zajednica riješi probleme umjesto njih.

Domaći lideri moraju početi s radom na usvajanju međunarodnih preporuka za unapređenje izbornog sustava, pokretanjem ustavnih reformi kojima bi se implementirale presude Europskog suda za ljudska prava i Ustavnog suda BiH, na provođenju reformi koje bi dovele do smanjenja korupcije i jačanja integriteta sudstva, kao i na ekonomskim reformama koje će proizvesti nove ekonomske prilike za sve građane, objavljeno je na Twitter nalogu Veleposlanstva SAD u BiH.

Podsjetimo, prije dva dana specijalni izaslanik State departmenta Matthewom Palmerom također je u razgovoru s liderom SDA Bakirom Izetbegovićem izrazio očekivanje da će se uskoro nastaviti razgovori SDA i HDZ-a o implementaciji političkog dijela Mostarskog sporazuma, koji se odnosi na reforme Izbornog zakona i provođenje presuda Europskog suda za ljudska prava i Ustavnog suda BiH./HMS/

You may also like

Hot News