Nekad najseksi tip na svijetu i holivudski frajer, a danas pomalo ekscentrični glumac: Nolte se drogirao i bio agresivan, a danas živi u kući na drvetu

By

Nick Nolte jedan je od najcjenjenijih glumaca u Hollywoodu koji i sa 78 godina ima svoje adute te je nedavno predstavio svoj najnoviji uradak, film “Angel Has Fallen” u kojem glumi uz Gerarda Butlera.

Nolte je karijeru počeo kao model da bi se kasnije prebacio na glumu te je dosad bio u više od 40 filmova i serija. Najpoznatije su “Rich Man, Poor Man”, “Grad zločina”, “Ratnik”, “48 sati”, “Hulk”, “Hotel Ruanda”, “Tanka crvena linija”… Ima dvije nominacije za Oscara i jednu za Zlatni globus.

Profimedia

Profimedia

Na početku devedesetih magazin People proglasio ga je najseksi muškarcem na svijetu, a bio je poznat ne samo po svojim ulogama nego i po nekontroliranom ponašanju, agresivnosti i ovisnostima.

Još kao 24-godišnjak uhićen je zbog krivotvorenja dokumenata zbog čega je dobio kaznu zatvora. Ipak, kazna mu je kasnije ukinuta te je samo platio kaznu, ali zato nikad nije mogao ići u vojsku, zbog čega je kasnije požalio.

Njegovo najpoznatije uhićenje ipak je ono iz 2002. godine, kad je priveden zbog vožnje u pijanom stanju. Tad je već bio svjetska zvijezda, a fotografija s uhićenja obišla je svijet. S raščupanom kosom i u havajskoj košulji, izgubljenog pogleda, Nolte je izgledao kao da je potpuno propao.

Profimedia

Profimedia

Svoju turbulentnu prošlost opisao je u autobiografiji.

Tako kaže da je imao aferu s Jacqueline Bisset na snimanju filma “The Deep”, u “Klošaru s Beverly Hillsa” jeo je pravu hranu za pse, a za ulogu u “Kockaru”, gdje je glumio ovisnika o heroinu, osam tjedana se drogirao. Htio je što bolje i uvjerljivije portretirati ovisnika.

Osim što je uzimao heroin osam tjedana, i u “slobodno vrijeme”, kad nije snimao filmove, uzimao je razne droge, od LSD-a do kokaina. Danas priznaje kako je trebao potražiti pomoć prije, ali i da se ne srami svojih pogrešaka.

“Hollywood je mjesto gdje moraš biti trijezan. Brzo se zaneseš. Isto je i s rock’n’rollom i svim drugim umjetnostima. Želiš proslaviti to što si naslikao dobru sliku i onda odeš piti u bar, a sljedeće što se događa tučeš se u baru”, rekao je svojedobno Nolte.

Profimedia

Profimedia

Bio je i prilično agresivan pa je u knjizi opisao kako se nikako nije slagao s Edwardom Nortonom, kojem je prijetio da će mu prerezati vrat.

Glumac je danas u četvrtom braku sa Cylthie Lane s kojom ima dvoje djece. Žive na imanju u Malibuu gdje sami uzgajaju svoju hranu u vrtu, a on si je izgradio veliku kuću na drvetu u kojoj voli provoditi najviše vremena.

Zbog uloge je prije nekoliko godina pustio bradu i kosu pa su ga mediji nazivali “Djedom Mrazom iz Malibua”. Često hoda potpuno šlampavo po kvartu pa su ga znali “uloviti” kako u pidžami ide u trgovinu.

Profimedia

Profimedia

“Umirovljenje nije u mom rječniku. Od čega bih se umirovio, od sebe? Ako bih morao raditi svaki dan, to bi mogao biti problem. Tri mjeseca rada mogu izdržati, ali tri mjeseca nerada i ne baš. Moraš ispuniti svoje dane”, rekao je Nolte.

izvor: 100posto.hr

You may also like

Hot News