NOKIA 9 će biti nešto posebno- premijera 21. kolovoza

Nokia je objavila na Twitteru da će sljedeći utorak predstaviti “najočekivaniji smartphone”. Iako nije izrijekom potvrdila, prilično je sigurno da se radi o novom flagshipu, Nokia 9 mobitelu. Evo što možemo očekivati…

Nokia, tj. HMD Global su napravili čudo s prodajom unazad godinu i pola, od kada je tvrtka uskrsnula. Grabe naprijed krupnim koracima – trenutno su 3. u svijetu po prodaji featurephonea, te važnije, 9. po prodaji smartphonea – no pravi gflagship za 2018. još nisu prikazali; serija 8 s kraja / početka godine ipak ima 2017. hardver (snapdragon 835).

To će ispraviti Nokia 9, od koje se očekuju tri stražnje kamere vrhunske kvalitete. Hoće li Huawei P20 Pro, mobitel s najboljim kamerama u 2018., napokon dobiti konkurenciju? Vrlo vjerojatno. OLED zaslon i Snapdragon 845, koji će krasiti Nokia 9 mobitel, su dustupni već mjesecima.

Prisjetimo se, Nokia 1020 je zadnji model tvrtke s velikim 40 MP senzorom, koji je postavio standarde kvalitete fotografija davne 2012., koju konkurencija nije prestigla narednih 3-4 godine.

Iako je danas vrlo teško napraviti takav iskorak u kvaliteti fotografija, Nokia 9 bi mogla oreuzeti titulu najboljeg foto mobitela 2018. godine. 
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *