Obilježena 27. godišnjica obrane crte Pokrajčići

By

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred spomen obilježja u Pokrajčićima je u ponedjeljak, 20. srpnja obilježena 27. godišnjica obrane crte Pokrajčići.

Naime, na taj dan prije točno 27 godina, elitne postrojbe 3. korpusa tzv. ABiH planirale su zauzeti crtu u Pokrajčićima. Hrabri i nadasve neumoljivi branitelji uspješno su odbili napad neprijateljskih snaga s pretrpljenim velikim gubicima.

Svoje živote na oltar domovini upravo na ovoj prvoj crti obrane u Pokrajčićima položili su naši branitelji kojih smo se ovom prilikom u svojim mislima i molitvama prisjetili: Ivica Šipić, Mario Sučić i Ratko Matošević – Pundo.

Spomen obilježje je tijekom proteklih mjeseci renovirano uz koji je postavljen jarbol sa zastavom hrvatskog naroda i spomen pločom na sve žrtve domovinskih ratova.

‘U povodu našeg spomen obilježja, kao i što piše na ploči za sve naše poginule branitelje, posebno na današnji dan koji ćemo i dalje obilježavati i baštiniti koji su obranili ove prostore’, rekao je Nikola Čeko, predsjednik MZ Pokrajčići.

Nakon službenog dijela uslijedilo je kratko druženje uz čašicu razgovora u prostorijama škole u Pokrajčićima.

 
/HMS/

You may also like

Hot News