ODRŽANA 6. USKRŠNJA TUCIJADA U HKD-u ZENICA

By

Hrvatsko kulturno društvo Napredak Zenica 21.travnja 2014. bila je domaćin tradicionalnog uskršnjeg turnira u tucanju jaja. Natjecanje je održano u velikoj dvorani HKD “Kralj Tomislav”. U ovogodišnjem natjecanju učeštovalo je 12 natjecatelja.kockica2

Ovom prigodom razgovarali smo s predsjednikom zeničke podružnice Napretka gosp. Miroslavom Šokom. Gospodin Šoko je istaknuo kako HKD Napredak Zenica, iako se nalazi u veoma teškoj situaciji, nastoji očuvati uskršnji duh i raznim aktivnostima nastoji popratiti ovaj najveći katolički blagadan. “Tim povodom će se u Napretkovom domu održati tradicionalni uskršnji  koncert u srijedu,23. travnja s početkom u 19.00, a ulaz je besplatan. Dana 24. travnja održat će se tamburaško večer, a noć se uveseljavati najbolji zenički tamburaši Zlatne žice. Ulaz je 5 KM, dok su hrana i piće u privatnome aranžmanu. Tradicionalni 17. uskršnji turnir bit će održan u subotu 26. travnja, uz učešće šahista iz cijele regije”,istakao je gosp. Šoko. Ovogodišnjem pobjedniku je  i osigurana novčana nagrada. Pobjednik je morao pred žirijem razbiti svoje jaje kako bi pokazao da je jaje bilo u skladu s propisanim pravilima.

U finalnom duelu su se susreli 59. godinšnji Pero Majstorović iz Čajdraša i njegov sin Goran. U vrlo zanimljivoj borbi pobjedu je odio otac i time pobjedio na ovogodišnjem uskršnjem turniru . Za portal kockice.ba  pobjednik Pero Majstorović je rekao :” Protivnik u finalu je bio moj sin. Budući da sam ga sam ga učio raznim stvarima, uz moje bogatije iskustvo, uspio sam ga pobijediti”.  No zanimalo nas jeli postoji neki recept za tvrda jaja, na što nam je gosp. Pero odgovorio. ” Naime, nema recepta, nego postoje kokoši koje nose tvrda jaja, ali su te kokoške vrlo rijetke.

Najmađi učesnik bio je devetogodišnji Saša Letić, ali je ispao u prvome krugu, no kazao nam je kako će učestovati i iduće godine uz nadu da će biti bolji uspjeh, uz bolju pripremu.

Nakon svečanog programa, nastavljeno je druženje uz glazbu uživo. Zahvaljuje mose fotografu Elmedinu Mehiću na ustupljenim fotografijama.

kockica4kockica5 kockica6kockica3

kockica1

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News