Otvaranje hrvatske granice s BiH najkasnije 25. lipnja – PORTAL KOCKICE <

Otvaranje hrvatske granice s BiH najkasnije 25. lipnja

“Na razini Europske unije dogovoreno je da oko 15.6. otvorimo unutar granica EU, a nakon toga treće zemlje. Do kraja lipnja sigurno će biti otvoreno, dakle naročito hotelijeri Makarske i ovaj dio, dakle osobno su me u zadnjih par dana nazvali.

Inzistiraju na što prije otvaranju prema Bosni i Hercegovini jer ima jako puno interesa, ja mislim da ćemo i prije, negdje oko 22., 23. najkasnije 25. s BiH otvoriti granicu”, rekao je za RTL je hrvatski ministar turizma Gari Cappelli.

Podsjetimo, visoki predstavnik EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku Josep Borrell najavio je u srijedu da će Komisija ovoga tjedna preporučiti postupno i djelomično otvaranje vanjskih granica Unije od 1. srpnja.

Podsjećamo, ova odredba odnosi se na one koji ne posjeduju hrvatsko državljanstvo./HMS/

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

Povezanost svetog Antuna i Hrvata

Read Next

Lovrinović: Prijedlog da Cikotić bude ministar sigurnosti je provokacija

Follow On Instagram