<

Patron župe u Tišini kod Bosanskog Šamca

U subotu 12. listopada, župa Tišina proslavila je svoj patron – Materinstvo Blažene Djevice Marije i tom prigodom misu je predvodio fra Ivo Živković, župni vikat u njemačkoj župi Palling.

Brojni vjernici su se i ove godine okupili u Hrvatskoj Tišini kod Bosanskog Šamca na svečano misno slavlje povodom zaštitnika i proslave Materinstva Blažene Djevice Marije, kako bi joj zahvalili za brojne milosti i uputili molitve.

Misno slavlje, koje je predvodio i propovijedao fra Ivo Živković, župni vikar na njemačkoj župi Palling uz sudjelovanje oko 13 svećenika Šamačkog dekanata, započelo je procesijom iz župne sakristije prema oltaru crkve gdje je i slavljena sveta misa.

Fra Ivo je u prigodnoj propovijedi govorio o Mariji, kao majci i ženi. Podsjetio je o važnosti molitve krunice te potaknuo prisutne na molitvu u obiteljima, i za obitelji.

Pjevanje za vrijeme Svete mise uzveličao je župni zbor iz Domaljevca.

Prigodnu riječ zahvale na kraju Misnog slavlja uputio je župnik fra Blaž Marković koji je zahvalio Gospodinu što je župa Tišina, „zajedno s našim župljanima i gostima, dostojanstvo proslavila Majčinstvo Blažene Djevice Marije“.

Nakon Misnog slavlja druženje se nastavilo uz zajednički ručak za sve prisutne.

Za proslavu patrona vjernici su se pripravljali misama trodnevnicom sa prigodnim propovijedima. Mise trodnevnice predvodio je fra Franjo Oršolić, župni vikar iz Tolise, prenosi kta.

KT

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

Devetnica svetom Ivanu Pavlu II. – neka vam donese brojne milosti

Read Next

POLJSKA Vladajuća stranka vodi na izborima

Follow On Instagram