Počela isplata mirovinaza ožujak u Federaciji BiH

By

Isplata mirovina u ožujku u Federaciji BiH počela je danas. Direktor Zavoda za mirovinskoi invalidsko osiguranje Federacije BiH Zijad Krnjić ranije je potvrdio kako ima dovoljno novca za isplatu, iako su prihodi od doprinosa krajem ožujka bili slabiji.

Kako bi se svim umirovljenicima omogoćilo da dobiju i preuzmu svoje mirovine u aktualnoj situaciji pandemije koronavirusa Federalni stožer civilne zaštite usvojio je izmjene naredbi u vezi sa kretanjem osoba starijih od 65 godina, kojima im je omogućeno kretanje od 08.00 do 12.00 sati tijekom ovog tjedna. Član Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva Goran Čerkez sinoć je na redovitoj pres-konferenciji pozvao sve građane da se u tom razdoblju ako je moguće suzdrže od izlaska.

Također je apelovao i na starije sugrađane koji su dobili mogućnost da izažu da ako to nije neophodno, ako svoje potrebe mogu završiti uz pomoć rodbine, susjeda prijatelja da to i učine. Najavio je i praćenje situacije i sukladno tome će se dalje predlagati mjere ako bi se pojavile izvanredne situacije. Načelnik Federalnog stožera civilne zaštite Fahrudin Solak kazao je kako odluka da se osobama starijim od 65 godina dopusti izlazak kako bi obavili obaveze nije “poziv za šetnju”.

Istaknuo je da je sve spremno za aktivnosti koje su počele jutros u vezi sa odobrenjem kretanja osobama starijim od 65 godina i u koordinaciji sa MUP-om koji će sve aktivnosti nadzirati. – Ovo nije dozvola za šetnju, već dozvola da obave svoje obaveze u trgovinama, poštama i slično. Zamolili smo ostale građane da u tom periodu ne izlaze. Ako vidimo da se mjere ne poštuju morat ćemo donijeti druge naredbe, zabraniti ostalim građanima u tom periodu izlazak ili ukinuti dozvolu izlaska umirovljenicima – poručio je Solak.

izvor:vecernji.ba

You may also like

Hot News