Poljoprivrednici blokirali izlaz iz Odžaka

By

Poljoprivrednici iz Odžaka prosvjedovali su 25 dana u toj općini na državnom poljoprivrednom zemljištu “Begluci” između Gornje i Donje Dubice.

Razlog tomu je nezadovoljstvo lokalnih poljoprivrednika jer firma koja je proteklih 10 godina obrađivala zemljište, a ugovor joj je sada istekao, još uvijek nije napustila to zemljište nego ga želi nastaviti obrađivati, piše Dnevnik.ba.

Kasno sinoć s traktorima i drugom poljoprivrednom mehanizacijom napustili su tu lokaciju te došli pred zgradu Općine u Odžaku. Još uvijek im se nitko od nadležnih nije obratio.

Na izlazu iz Odžaka prema Modriči, prije kružnog toka, poljoprivrednici su danas u 12 sati blokirali magistralnu cestu, kako su sinoć i najavili. Kažu kako će tu ostati do daljnjega.

Sinoćnja fotografija poljoprivrednika Ante Pušeljića kako spava pored traktora nasred ceste preplavila je društvene mreže.

Za portal Dnevnik.ba Anto je rekao kako je zgrožen ovom cjelokupnom situacijom, te da nikada ni slutio nije da će ovo proživljavati.

“Spavao sam na cesti, ako se to uopće može nazvati spavanjem. Počela je padati kiša i cijeli sam bio mokar. Ja ne znam kako našu vlast sve ovo nije sram gledati,” kazao je Pušeljić.

On i dalje vjeruje kako će pravda pobijediti, te da će uskoro svemu ovome doći kraj.

“Ima ona narodna poslovica koja kaže ‘Ničija nije sjala do zore’, pa tako vjerujem da će i ovoj nepravdi brzo doći kraj. I veće tajne su bile otkrivene, pa će i ovoj sudbina biti ista,” ističe ovaj poljoprivrednik.

Na koncu je naglasio da oni samo traže svoja prava.

“Mi ne želimo nekakve skupocjene stanove i automobile. Želimo da po zakonu dobijemo zemlju koju ćemo obrađivati i čiji ćemo najam plaćati. Želimo živjeti. Neka nam prestanu otimati kruh iz ruke,” zaključuje Anto Pušeljić.

Veliki broj stanovnika općine Odžak daje potporu poljoprivrednicima. Iako su poljoprivrednici vidno iscrpljeni, kažu kako neće odustati./HMS/

You may also like

Hot News