<

Poziv biskupa Komarice na liturgijsko slavlje u čast Mariji, Majci svih naroda

Biskup banjolučki Franjo Komarica poziva vjernike na liturgijsko slavlje u subotu 30. svibnja u 17 i 30 u župnoj crkvi „Marija Zvijezda“. Poziv prenosimo u cijelosti.

Uvjetovani još uvijek aktualnom pandemijom koronavirusa, uvažavajući sve aktualne propise, glede sprječavanja još uvijek moguće zaraze, želimo se u iduću subotu (uoči Duhova), 30. svibnja okupiti u Gospinoj crkvi, u župi Marija Zvijezda na liturgijsko slavlje u čast Mariji – Majci svih naroda, čija je slika već više od šest godina postavljena na javno čašćenje u toj crkvi!

Početak liturgijskih slavlja je u 17.30 sati.

Najprije će se slika u procesiji donijeti pored oltar i uslijedit će molitve u čast Gospi (krunica, litanije, druge molitve). Nastavit će se sa slavljem svete mise. Sva će liturgijska slavlja predvoditi biskup ordinarij – Franjo.

O ovome obavijestite i svoje župljane, da za to znaju i eventualno se i sami priključe našem zahvaljivanju dragoj Gospi, ‘Majci svih naroda’, što majčinski bdije nad svima nama.

+ Franjo, biskup

Piše na mrežnoj stranici banjolučke biskupije.

T.M.I., KT

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

Reis Kavazović: Neka nam Bajram vrati vjeru u bolje sutra

Read Next

Porezna uprava Federacije BiH zapečatila 19 objekata

Follow On Instagram