Poznati reper Marin Ivanović Stoka svjedok Božje milosti i preobraćenja

Šest puta se glazbenik Marin Ivanović Stoka (37) pokušavao riješiti ovisnosti o drogama. Devetnaest godina bio je na kokainu. To je, kaže, značilo 19 godina života u kojemu su laganje, varanje, krađa, emotivna nestabilnost i bezosjećajnost bili njegova svakodnevica. I siguran put do smrti, prenosi portal 24sata.

U takvoj bezizlaznoj situaciji u kojoj se našao, snagu i spas dala mu je vjera u Boga.

“Moja prekretnica bila je komuna, vjerska zajednica Cenacolo, jer sam se ondje prvi put susreo s okruženjem u kojemu su odlazak na misu i molitva svakodnevica.”, istaknuo je glazbenik.

I nakon izlaska iz komune, nastavio je živjeti život u vjeri i trudi se svakodnevno ju živjeti, “pomoliti se prije ručka, navečer pročitati Bibliju, otići ujutro na misu. No dogodi se da tri tjedna idem ustrajno, pa pet dana ne odem. Nedjeljom ne preskačem odlazak na misu. Borim se što više biti na putu kojemu me naučila zajednica Cenacolo jer mi taj put čini dobro. Težim tome da svaki dan režem svoje mane i nedostatke kako bih bio bolji bližnjima oko sebe i bliži Bogu. Zajednica me naučila i molitvi i konstanti. Konstanta je vrlo važna. Jer ako si neprestano u molitvi, onda znaš da nije prošao dan bez Boga. Svaki dan zahvališ Bogu na svim darovima u životu.”, zahvalan je Stoka na novoj prilici koja mu je pružena.

“Svoju produhovljenost vidim u tome da ne prođe ni pola sata u danu, a da ne pomislim na Boga. Početak i kraj svake moje misli su Bog, Gospa i molitva. Svaki put pokušavam da u svakoj odluci, pa čak i pogrešnoj, osjetim kako Bog živi u meni. Puno mi je pomogla i predstava koju izvodim (‘Stara škola kreka – iz tame u svjetlo’). Pisao sam je u maloj kapeli u Bariju svake noći na molitvenom klanjanju dok sam bio u komuni. Moje su se molitve preslikale u tekst monodramu. To su redovi koje sam proživio. Smisao svega je što mi je Bog pomogao da preživim sve što sam preživio, dok su ostali ovisnici oko mene umirali, da bih ispričao te redove koje sam na koljenima pred Njim pisao i da to predstavlja za mene svjedočanstvo i molitvu koja me drži da ne posustanem.”, izjavio je za 24sata.

Bog mi je dao dar koji ne smijem više nikad izgubiti – dar pozitivnosti.”, zaključio je za kraj Stoka.

narod.hr

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

Blagdan Sveta tri kralja

Read Next

Uz zvuke tamburice ispračen Ivo Gregurević

Follow On Instagram