Preč. Vladimir Pranjić dobitnik „Zeničke povelje mira“ – PORTAL KOCKICE <

Preč. Vladimir Pranjić dobitnik „Zeničke povelje mira“

Odbor za međureligijsku suradnju grada Zenice, koji djeluje pri Međureligijskom vijeću Bosne i Hercegovine, odlučio je da je dobitnik ovogodišnje nagrade „Zenička povelja mira“ preč. Vladimir Pranjić, ekonom Vrhbosanske nadbiskupije.

Svake godine Katolička i Pravoslavna Crkva, zajedno s Islamskom i Židovskom zajednicom prigodom manifestacije Duh Asiza dodjeljuju ovo priznanje. Članovi Odbora tako su za ovogodišnjeg laureata odabrali preč. Pranjića, dugogodišnjeg zeničkog župnika u župi Sv. Josipa. Tijekom svoga pastoralnog djelovanja od 2008. do 2019. preč. Pranjić se također istaknuo u brojnim humanitarnim i međureligijskim akcijama tako da je ova nagrada ujedno i potvrda kako je njegovo djelovanje prepoznala šira lokalna zajednica.

Nagradu će mu uručiti zenički paroh, jerej Marko Maleš, aktualni predsjedavajući Odbora za međureligijsku suradnju tijekom manifestacije Duh Asiza, koja će se održati 16. studenoga u crkvi Sv. Ilije u Zenici. Organizatori su najavili da će tu večer uz zajedničku molitvu, te uz poruke mira i dijaloga nastupiti i Interreligijski hor Pontanima koji će izvesti jedinstveni koncert pod nazivom Simfonija Abrahamovskih/Ibrahimovskih religija.

Duh Asiza u Zenici bit će organiziran u subotu, 16. studenoga s početkom u 19 sati, a ulaz je slobodan.

KT

Dražen Čolić

Dražen Čolić je rođen 19.07.1980. u Zenici. Zaposlen je kao tajnik HKD"Napredak" podružnice Zenica. Na portalu Kockice radi kao novinar- istraživač.

Read Previous

Miroslav Šoko prvak šahovskog kluba „Napredak“ Zenica za 2019.

Read Next

Evo gdje u BiH leži nafta vrijedna više od milijardu KM

Follow On Instagram