PREDSJEDNIŠTVO HNS BiH: Dogovoren zajednički nastup na lokalnim izborima u mjestima gdje su Hrvati brojčano izloženi

By

Na sjednici Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora održanoj danas u Mostaru, kojom je predsjedavao predsjednik HNS-a dr. Dragan Čović, pored aktualno političke situacije, razgovarano je o uspostavi vlasti izmjenama Izbornog zakona BiH kao i nadolazećim lokalnim izborima, javlja Hrvatski Medijski Servis.

Predsjedništvo HNS-a izrazilo je uvjerenje kako će se proces uspostave Vijeća ministara odvijati u zakonom određenom roku, te da će se taj proces završiti konačno u prosincu.

Na sjednici je potvrđen raniji stav HNS-a kako se mora doći do konsenzusa pri Izmjenama izbornog zakona BiH. Istaknuto je, kako ekspertni timovi rade na reformi izbornog zakonodavstva BiH kako bi se ispoštovale presude međunarodnih i domaćih sudova, a da se istovremeno Hrvatima zajamči pravo na izbor legitimnih političkih predstavnika. Traže se rješenja za Predsjedništvo BiH, Domove naroda i Grad Mostar kroz zajednički paket.

Naglašeno je, da je za Hrvate prevažno da se do 2022. godine izmjeni Izborni zakon, kako im više nitko ne bi mogaobirati političke predstavnike.

Predsjedništvo HNS-a razgovaralo je i o lokalnim izborima 2020. godine, te je dogovaren zajednički nastup HNS-a u mjestima gdje su Hrvati brojčano izloženi. Naglašeno je kako se mora naći model zajedničkog nastupa svih stranaka HNS. Ova tema je na sjednici otvorena s naglaskom da će se na narednim sjednicama više govoriti i pripremati za zajednički nastup.

Predsjedništvo HNS-a razmatralo je i aktivnosti i pripreme za predsjedničke izbore u Republici Hrvatskoj./HMS/

You may also like

Hot News