PROGRAM U TAMI

By

Zbog interesiranja zeničkih građana morali smo obraditi ovu temu, zbog čega se zatamnjuju pojedini TV kanali. Novu TV već duže vrijeme ne možemo gledati preko naših kabelskih operatera na području grada Zenice, dok HRT zatamnjuje svoj program kad je prijenos nekih važnijih događaja naročito sportskih. Kako Portal Kockice saznaje da se u pojedinim gradovima u BiH gdje je većinsko hrvatsko stanovništvo navedeni programi gledaju bez ikakvih poteškoća (Busovača, Vitez, Kiseljak). Ponukani tim saznanjem uputili smo dopis HRT-eovoj službi za odnose s javnošću o pravima emitiranja njihovog programa u BiH, odgovor HRT je slijedeći:

zgrada“HRT pribavlja TV prava za sportske sadržaje jedino za teritorij RH. s obzirom na navedeno vaš kabelski operater poštujući prava trećih zatamnjuje sportske sadržaje u sklopu HRT programa temeljem svojih ugovornih obaveza o zaštiti TV prava, a što nema direktnih točaka sa samim HRT-om. kako su sportska prava skupa, kabelski bi se operateri izložili visokim kaznama kad ne bi zatamnjivali prijenose za koje nemaju prava. Također, HRT direktni ne regulira poslovanje međunarodnih mreža kabel operatera i ništa ne zahtjeva. HRT pismom  asocijaciji kabel operatera jedino podsjeća na ugovorene zaštitne obaveze kabel operatera i tom prilikom naglašava da ne snosi odgovornost reguliranja poslovanja međunarodnih mreža.”

Nakon našeg saznanja HRT nije uspio zakonskom regulativom zaštiti autorska prava kod pojedinih kabelskih operatera, niti ih može kontrilirati na području BiH, te nam stoga ostaje da i dalje  gledamo program u tami.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News