Promocija knjige Imakule Ilibagiza u Zenici

By

U hotelu Dubrovnik sinoć je održana promocija knjige jedne od svjetski poznate govornice o vjeri, nadi i praštanju, Imakule Ilibagiza.
„Ostavljena da svjedoči“ je njena prva knjiga koju je izdala 2006. godine, a brzo je dosegla popularnost i postala najprodavaniji bestseller New York Times-a. Knjiga je do sada prevedena na dvadesetak jezika i prodata u preko 2 milijuna primjeraka. “Ostavljena da svjedoči” govori o građanskom ratu u Ruandi i ratnim strahotama u kojima je stradala i porodica autorice.

„Ja dolazim iz Ruande i pozvana sam u posjetu Bosni i Hercegovini od strane Stirling fondacije. Nakon mnogo istraživanja, spoznala sam da ove dvije države imaju dosta sličnosti u svim strahotama koje su prošle tijekom genocida“, navodi Imakule.

Njeno svjedočanstvo o planiranom susretu sa ubicama njene porodice i sunarodnika i ličnoj odluci koja će ponovo promijeniti njen život, ali i život zajednice gdje je odrasla, je potresno, ali i ohrabrujuće iskustvo za svakog od nas danas.

„Knjigu sam napisala o promjeni koja se desila u meni samoj. Moja poruka je usmjerena od moga srca ka svakom srcu pojedinačno, jer sam prošla cijeli proces od ljutnje i borbe sa samom sobom i Bogom, do potpune predanosti Bogu i to je poruka koju želim da prenesem“, kazala je Imakule Ilibagiza.

Imakule Ilibagiza je napisala još šest knjiga, a dobitnica je brojnih humanitarnih nagrada.

(Adla Kamber)

You may also like

Hot News