Putne službe na održavanju regionalne ceste Čajdraš- Vjetrenice spavaju zimski san

By

Godinama slušamo brojne kritike koje pristižu na rad zimskih službi u općini Zenica. Jedna od kritičnijih točaka u zimskom održavanju putova je i regionalna cesta Čajdraš- Vjetrenice. Svake godine prvi snijeg izazove prometni kolaps, uvijek s zeničke strane ove dionice.

Naime, gladak  i masan asfalt, brojne oštre krivine, loše gume i neočišćen snijeg  i led na cesti kombinacija su koja svake godine izazove prometni kolaps na ovoj dionici, kao i brojne prometne nesreće. Jedan od glavnih krivaca tomu leži u nemarnosti firme koja godinama dobija natječaje za zimsko održavanje putova na ovoj dionici. Godinama ovu dionicu dobiva firma Almy ili neka od njenih firmi kćerki. Iako znaju da je ovo jako kritična točka na niske temperature i padaline ponašaju se kao da ih se to ne dotiče. Naime, dok zimske putne službe općine Vitez na istoj dionici puta na niske temperature i padaline reagiraju posipanjem soli i čišćenjem snijega i leda, te taj dio dionice nikad ne predstavlja problem, dio dionice pod nadležnosti općine Zenica postaje pravi rulet.

Zimska služba ne udostoji se i po 24 sata poslati mašineriju koja bi posula kritičnu dionicu, nego ih svaki put prisile na izlazak brojna popriječena auta i kolone po nekoliko kilometara duge. Očito je bitno samo uzeti pare na natječaju, a ne i raditi posao. Neka na svaki veći minus i snijeg nastanu problemi na ovoj dionici, očito je jedina misao kojom se vodi firma koja održava ovu dionicu. Zar je toliko teško poslati samo jednu mašinu da pospe teren i spriječi nesreće koje bi mogle završiti i gubitkom života. Jeli i netko od vozača koji su zbog nemarnosti putne službe na ovoj dionici ikada odlučio tužiti firmu jer je ona kriva za nesreću. Ako nije trebao bih ili ćemo i u buduće na ovoj dionici biti žrtve pranja para i nemarnosti p

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News