<

Rektor katedrale u Rijeci svaki dan u podne blagoslivlja građane s Presvetim

Znak blizine i molitve vjernicima iz katedralne zajednice te građanima Rijeke za vrijeme pandemije koronavirusa.

Potaknut pandemijom koronavirusa, rektor katedrale sv. Vida u Rijeci, mons. dr. Matija Matičić, svaki dan u podne, dok zvone zvona za molitvu Anđeo Gospodnji, s otvorenog prozora katedrale blagoslivlja Rijeku i njezine građane s Presvetim oltarskim sakramentom.

Kako javljaju iz Riječke nadbiskupije, cijelo vrijeme trajanja pandemije u zatvorenoj katedrali je trajno izloženo Presveto, podno Čudotvornog raspela te između relikvije Krvi Kristove i relikvije Križa.

Također, svakog dana u 11.30 mons. Matičić sam služi svetu misu u zatvorenoj katedrali te poziva sve čije su misne nakane upisane u katedrali te sve iz zajednice da se pridruže u duhu i molitvi u to vrijeme.

Blagoslov s Presvetim odvija se s vitraja sv. Nikole iznad ulaznog portala katedrale čiji rektor moli vjernike da se radi toga ne zadržavaju na Trgu Grivica, nego gdje god se nalazili – bilo u stanu, na radnom mjestu ili ulicama grada – prime blagoslov.

Ovime rektor riječke prvostolnice želi iskazati blizinu svojim vjernicima iz katedralne zajednice, ali i svim građanima moleći za njih i u duhu s njima za vrijeme pandemije COVID-19.

Bitno.net

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

Hrvatska od 2. travnja zatvara 20 pograničnih prijelaza s BiH

Read Next

Još sedam novih slučajeva koronavirusa u FBiH, pozitivna peteročlana obitelj iz Viteza

Follow On Instagram