<

Rusija šalje stručnjake i opremu u Italiju pogođenu epidemijom

Rusija će Italiji poslati stručnjake i opremu kako bi joj pomogla u borbi s koronavirusom, priopćio je Kremlj u subotu.

Ruski predsjednik Vladimir Putin “potvrdio je spremnost Rusije da pruži potrebnu pomoć na operativan način i iznio je konkretne pojedinosti u vezi s tim u telefonskom razgovoru u subotu s talijanskim premijerom Giuseppeom Conteom”, navodi se u priopćenju Kremlja, prenose ruske novinske agencije.

Rusija će Italiji poslati “zaštitnu opremu, mobilne sustave (…) za dezinfekciju prometnih sredstava aerosolom, medicinsku opremu” i “stručnjake koji će pružiti praktičnu pomoć u najteže stradalim područjima” u pandemiji, navodi se u priopćenju.

Dvojica čelnika dogovorila su se o “čvrstoj suradnji u suzbijanju koronavirusa”, dodaje Kremlj.

Vijest dolazi u času kada su u subotu u Italiji zabilježena 793 smrtna slučaja, što je novi rekord u 24 sata. Time se broj umrlih od koronavirusa u zadnjih mjesec dana penje na 4.825, pokazuju podatci civilne zaštite.

U Rusiji je dosad zabilježeno 306 slučajeva Covida-19, ali nijedan smrtni. (Hina)

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

Papa Franjo: Podaj Hrvatskoj snagu da se suoči s potresom

Read Next

Od koronavirusa preminuo legendarni predsjednik Real Madrida

Follow On Instagram