SDA u N. Travniku blokira prijenos zemljišta na Župu Sv. Martina, sumnja se da rade po nalogu HDZ-a

By

Jučer je održana sjednica Općinskog vijeća Novi Travnik. Na sjednici ništa novo, načelnikova reprezentacija povećana, predviđena sredstva za nepostojeća gradska groblja, sve u svemu prihvaćen “predizborni program” načelnika Refika Lende (Prijedlog Proračuna za 2018. godinu).
Kako se po Novom Travniku priča, glasovi za HDZ su izravno glasovi za SDA i Lendu, budući da HDZ zdušno podržava sve prijedloge SDA dok oni, što je očito iz jučerašnje sjednice, HDZ samo iskorištavaju.
Točka o preuzimanju građevinskog zemljišta radi privođenja trajnoj namjeni od Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva SBK-a na Župu u Bučićima nije prošla jer su vijećnici iz SDA bili suzdržani. Zanimljivo je da su vijećnici HDZ na jučerašnjoj sjednici zdušno podržali raniju točku prijenosa zemljišta na prijedlog SDA, a po zahtjevu Sarajčić Hajrudina – zeta od vijećnika SDA Esada Mehine. Bit će vrlo zanimljivo pratiti hoće li HDZ podržati na nekoj od sljedećih sjednica otkup zemljišta koje je ovom odlukom preneseno na Općinu Novi Travnik, budući da SDA nije podržao njihov prijedlog za Župu u Bučićima.
Postoji i druga verzija događaja. Prema određenim izvorima, u koaliciji ipak sve savršeno funkcionira. Naime, kako se doznaje iz redova bliskih stranci SDA, predsjednica OO HDZ BiH Novi Travnik Zdenka Džambas je dogovorila da SDA ne podrži prijenos zemljišta na Župu u Bučićima, zbog nekih svojih osobnih principa.
Teško je pomisliti da koalicija ne funkcionira imajući i u vidu nedavna događanja oko izgradnje minihidrocentrala. Podsjetimo, vijećnici HDZ su čak podržali i protuzakonit prijedlog SDA za izgradnju minihidrocentrale u gradskoj vodozaštitnoj zoni, za koju se veže načelnik Lendo, a o čemu je Federalna televizija nedavno govorila.
Dugi niz godina HDZ BiH u Novom Travniku bespogovorno pristaje na uvjete SDA, a kad su u pitanju stvari od interesa za hrvatski narod SDA redovito njima okrene leđa. Ključni ljudi u svim dogovorima su Refik Lendo i Zdenka Džambas. Postalo je očito iz mnogo razloga da politika koju provodi Džambas kao predsjednica općinskog odbora HDZ BiH nije dobra za Hrvate u Novom Travniku niti ona zaslužuje da predstavlja hrvatski narod u Domu naroda.

drukciji.ba

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like

Hot News