<

Sedam načina kako zaštititi kuću od paukova i drugih sitnih kukaca

Listovi mijenjaju boju, noć dolazi ranije, a vani je sve hladnije. To ujedno znači i da pauci, i drugi sitni kukci, traže put do Vaše sobe i mračnih kutaka u kojima će se ugnijezditi.

Ukoliko životni prostor ne želite dijeliti s paucima i drugim kukcima, evo što trebate učiniti.

Ugasite vanjsko svjetlo

Mit je da pauke privlači svjetlo, no privlači kukce kojima se pauci hrane pa na kraju dođe na isto. Dakle, ako ugasite svjetlo manje su šanse da ćete se boriti s paucima u kući.

Zatvorite pukotine

Pauci ulaze u kuću kroz bilo koje praznine i dostupne prolaze. Logično je da ćete morati pobrinuti se za popunjavanje svih rupa i praznina.

Sklonite vanjske biljke

Pauci se vole skrivati u biljkama jer im pružaju sigurnost i utočište. Kada zatrebaju hranu ili toplinu, iz biljaka će otpuzati do Vašeg doma. Preporučuje se da sklonite biljke u blizini kuće i tako eliminirate opasnost.

Sprej od ulja peperminta

Ulje perpeminta snažno je sredstvo za suzbijanja ovih štetočina, ali uzrokuje iritaciju kože kod ljudi stoga je potrebno razrijediti ga s vodom. Ovom mješavinom pošpricajte kutove i ostala mjesta u kući gdje se obično skrivaju pauci i ostali kukci. Također, pošpricajte prozore i vrata kako bi spriječili njihov ulazak. 

Nabavite mačku

Ovo je pomalo ekstremna no vrlo učinkovita mjera. Mačke su predatori i skakat će za svim kukcima koje vide. 

Oko kuće postavite kestene

Pauci mrze miris kestena stoga ih možete staviti svugdje gdje se inače zavlače kako se ne bi nastanili. 


Održavajte kuću čistom i urednom

Pauci se vole skrivati na prljavim i tamnim mjestima, pogotovo ako tu ima i ostataka hrane. Redovito usisavajte, očistite kutove i skrivena mjesta i ne zaboravite maknuti paučinu.

izvor:direktno.hr

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

Molitvena inicijativa „Milijun djece moli zajedno za jedinstvo i mir“

Read Next

ĆIRO DOŽIVIO NESREĆU ‘Sine, pokupio me automobilom, jako me udario…’

Follow On Instagram