Selo Konjevići nadomak Zenice dobilo novi asfalt

By
Ovog četvrtka započelo je i do subote bi trebalo da završi afsaltiranje 1.200 metara puta kroz selo Konjevića u MZ Pojske. Ukupna investicija Gradske uprave iznosi  87.069 KM, a novi put, bolje i kvalitetnije uvjete života dobili su članovi više od više od 80 bošnjačkih i hrvatskih domaćinstava u Konjevićima.

Radnici izvođača ovih radova firme Komgrad su jutros započeli s asfaltiranjem iz Gornjih prema donjim Konjevićima.

“Do sada je asfaltirano 300 do 400 metara puta. Do kraja sela preostalo je još oko 800 metara i, ukoliko sve bude uredu, očekujemo u subotu završetak radova”, kaže nam jedan od mještanina Konjevića Almir Delić.

Prema riječima umirovljenika Mirsada Delić, najveću zahvalnost duguju gradonačelniku što je, kako kaže ovim ljudima nakon 40 godina i brojnih rupa u glavnom seoskom putu omogućio novi asfalt. Mnogo će to značiti mlađim mještanima, kao i omladini koja svakodnevno idu na posao ili se školuju, kaže Delić, prenosi tv Zenica.

Prije rata u Konjvećima je bilo više od 90 hrvatskih domaćinstava. Prema riječima mještanina Stipe Mandića, koji ovdje živi od rođenja, sada ih je oko 12 kuća, čijim će stanarima novi put umnogome popraviti kvalitet života. Upravo je Stipo jedan od mještana koji se angažirao kako bi se dugogodišnje problem prometne infrastrukture u selu riješio.

“Problem putne infrstrukture u selu konačno je riješen. Nakon godina ukazivanja, konačno smo dobili prometnicu kakvu zaslužujemo, unatoč činjenici da nas je sve manje i manje. Zahvalnost upućujemo gradonačelniku koji nas je primio i nakon ukazivanja na problem, konačno riješio putnu infrsdtrukturu i Konjeviće konačno vratio tamo gdje pripadaju”, istaknuo je Stipo Mandić.

I u selu Palinovići danas je asfaltiran put. U Konjevićima za vikend očekuju svečanost otvorenja nove prometnice u dužini od oko 1.200 i širini tri metra, koja je koštala oko 87 000 KM, /tv ze/ kockice tv

You may also like

Hot News