Sezona gradskog grijanja u Zenici počinje 15. listopada

By

Sezona grijanja 2019./2020. godina počinje 15. listopada, a moguće i nekoliko dana ranije ukoliko to budu zahtijevale vremenske prilike, rekao je direktor Javnog preduzeća Grijanje, Sead Kaknjo, te dodao da se punjenje sustava, odnosno hladna proba može očekivati krajem ovog ili početkom narednog tjedna, što će se dogovoriti sa predstavnicima ArcelorMittala.

U sklopu priprema za predstojeću sezonu grijanja, vrši se ispitivanje postrojenja u staroj termoelektrani i punjenje instalacija do ovog objekta. Na području grada preostali su radovi u Štrosmajerovoj ulici.

„Hladna proba, odnosno punjenje cjelokupnog sistema, slijedi krajem ove ili početkom naredne sedmice, dok sezona grijanja počinje 15. oktobra. Ukoliko to budu zahtijevale vremenske prilike, grijanje bi moglo početi i nekoliko dana ranije“, kaže direktor JP Grijanje Sead Kaknjo.

Cijena ostaje ista.

„Svjedoci smo da je ove godine plin enormno poskupio i to za čak 30 procenata, i pored toga AMZ je odlučio da ne diže cijenu prema JP Grijanje, tako da cijene prema građanima ostaju nepromjenjene“, dodaje Kaknjo.

izvor: tv zenica

You may also like

Hot News