Sjećanje na Zorka Žepačkića, prvu žrtvu zeničkog HVO-a

By

Danas je . na katoličkom groblju “Sv. Marko” u Čajdrašu obilježena 28 godišnjica stradanja prve žrtve zeničkog HVO-a Zorka Žepačkića. Naime, ovaj svečani čin organiziran je u ime udruga Domovinskog rata HVO-a, sa željom da se sačuva uspomena na časni put zeničkog HVO-a.

Sve okupljene suborce, mještane i prijatelje, ispred hrvatskih ratnih udruga, pozdravio je Zlatan Čalić, istaknuvši : “Pozdrave upućujem svima onima koji baštine ovaj spomen-dan, dan sjećanja na prvu žrtvu, pokojnog Zorka Žepačkića, kao i sve poginule, umrle i nestale branitelje zeničkog HVO-a. Posebno pozdravljam sve članove obitelji poginulih branitelja, bivše pripadnike zeničkog HVO-a, ma gdje oni bili”.

Vijence i svijeće položili su članovi hrvatskih ratnih udruga zeničkog HVO-a, pripadnici kulturnog i političkog života grada Zenice, iz reda hrvatskog naroda,, a potom su se okupljeni uputili na grob pokojnog čajdraškog župnika i vojnog kapelana Don Bože Markotića, gdje je odana počast i položeno cvijeće i upaljene svijeće.

U župnoj crkvi “Srce Isusovo” služena je Sveta misa koju je predvodio don.Josip Šimunović.

You may also like

Hot News