Slijedi ukidanje još jedne mjere zabrane u BiH – PORTAL KOCKICE <

Slijedi ukidanje još jedne mjere zabrane u BiH

Goran Čerkez, pomoćnik ministra zdravstva Federacije Bosne i Hercegovine, najavio je danas za N1 novo ukidanje mjera zabrane u dijelu koji se odnosi na ulazak stranih državljana u BiH.

On je dodao kako je situacija u ovom bh. entitetu stabilna.  ”Situacija je u Federaciji stabilna i znate da imamo ispod 100 aktivnih slučajeva. U Republici Srpskoj imamo puno više, čini mi se 500-550. Ako pratimo sitaciju u Europi, vidjet ćemo koliko je to daleko od stabilnosti. Previše se fokusa posvetilo BIH i susjedima, a ne gledamo što se događa u Europi”, rekao je on navodeći kako ”korona nije završena i kako je vrlo ozbiljna stvar”, rekao je Čerkez.

  ”Postoji mjera zabrane ulaska stranaca, ali i ona će brzo biti ukinuta. Mislim kako je ukidanje samoizolacije prebrzo došlo. Možda je trebalo sačekati još pet do sedam dana”, dodao je Čerkez. Najavio je praćenje situacije u narednom razdoblju.  ”Iduća dva tjedna ćemo definitivno pratiti, imat ćemo jako velik priliv.

Zanima me zadnja 24 sata koliki je broj ljudi ušao. Ekonomije su svih zemalja pogođene i mi smo toga svjesni. Činjenica je kako smo dosta brzo stabilizirali situaciju”, naglasio je on. Dodao je kako nas očekuje ”drugačije ljeto”. ”Da se ne izlažemo prevelikom riziku, oni koji su zaduženi za plaže i bazene morat će voditi računa da nema gužve, nećemo moći u vodi ulaziti blizu. Mjera distance je ključna mjera. Pozvao bih građane da što manje hodaju po inozemstvu i svoje godišnje odmore provedu u Bosni i Hercegovini”, poručio je Čerkez./vecernji.ba/

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

Veleposlanik Sattler uručuje opremu namijenjenu medicinskim ustanovama u BiH

Read Next

HNS DONIO ODLUKU Ljetni transfer rok dulji nego inače

Follow On Instagram