Stižu nova upozorenja MMF-a: Stiže nova recesija!

“Problem je u tome što vidimo da se ekonomija razvija mnogo sporije nego što smo očekivali”, rekla je direktorica MMF-a Christine Lagarde.

Lagarde ističe da su “četiri oblaka” glavni faktori koji narušavaju globalnu ekonomiju i mogu donijeti oluju.

“Među tim rizicima su trgovinske tenzije i uvođenje sankcija, finansijski problemi, nesigurnost oko ishoda ‘Brexita’ i usporavanje ekonomije Kine”, rekla je Lagard, prenosi “Srna”.

Ona je naglasila da trgovinske tenzije, uglavnom u obliku spora oko carina između Sjedinjenih Država i Kine, već imaju globalan uticaj.

Lagarde je ukazala na rizike od sve većih troškova pozajmljivanja koje vrše vlade, kompanije i domaćinstva.

“Kada ima previše oblaka, potrebno je samo jedan udar munje da se pokrene oluja”, zaključila je direktorica MMF-a Christine Lagarde.

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

Bl. Alojzije Stepinac – put pročišćavanja i oblikovanja istinom!

Read Next

Nova ulaganja u Žepče zbog dobre poslovne klime

Follow On Instagram