<

Svetkovina Svih Svetih u Rami

U petak 1. studenog, na svetkovinu Svih Svetih u crkvama i na grobljima u Rami, slavljene su svete mise te paljene svijeće za pokojne.

Na svetkovinu Svih Svetih slave se svetci i svetice koje je Crkva kamonizirala, kao i oni koji nisu proglašeni svetima, ali su svojim životom ostvarili ideal kršćanskog života te su njihove duše ušle u kraljevstvo Božje.

Svi Sveti u Rami se obilježavaju misnim slavljima u crkvama i na grobljima te  paljenjem svijeća za pokojne.  Mise na grobljima slave se i na sam blagdan Svih Svetih i na Dušni dan.

U Prozoru kod spomen obilježja poginulim braniteljima u organizaciji Koordinacije udruga prositeklih iz Domovinskog rata upaljene su svijeće.

Također su upaljene svijeće i izmoljeno opijelo kod spomen obilježja u dvorištu crkve na Gračacu. Na Uzdolu je nakon pučke mise u Memorijalnom centru izmoljeno opijelo, prenosi ramski-vjasnik.ba.

KT

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

Pomen stradalim braniteljima na groblju Sveti Križ G.Zenica

Read Next

KARDINAL PULJIĆ NA BLAGDAN SVIH SVETIH: Svjetski moćnici ne prezaju od toga da i cijele male narode obezvrjeđuju i uništavaju

Follow On Instagram