<

Tegeltija: BiH u ovom trenutku neće zatvoriti svoje granice

osna i Hercegovina u ovom trenutku neće zatvarati svoje granice – rekao je danas predsjedatelj Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija. Na najavu Srbije da će zatvoriti granicu prema BiH, osim za teretna vozila, Tegeltija je u izjavi novinarima u Banjoj Luci kazao da to nije odluka BiH. Važno je, kazao je on, da se nastavi nesmetan protok roba.

– Nadam se da će razumjeti poruku da ima veliki broj osoba koje koriste medicinske usluge s jedne ili druge strane granice, kako bi im se osiguralo kretanje – istakao je Tegeltija. Kazao je da je BiH podržava smanjenje broja graničnih prijelaza prema Hrvatskoj, jer sadašnje stanje zahtjeva veliki angažman prvenstveno zdravstvenih radnika.

– Od Republike Hrvatske smo ranije tražili da reducira broj graničnih prijelaza na kojima se odvija međunarodni promet i bila bi bolja kontrola. Nije bilo spremnosti u tom trenutku, a sada ta zemlja uvodi mnogo restriktivnije mjere – rekao je Tegeltija. Za neke granične prijelaze, kako je dodao, bit će objedinjena karantenska naselja, za osobe koje ulaze u BiH iz zemalja u kojima je žarište koronavirusa.

izvor:vecernji.ba

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

U Hrvatskoj od jučer 15 novih slučajeva zaraze, 102 ukupno

Read Next

Potvrđena dva nova slučaja koronavirusom, po jedan u Zenici i Bihaću

Follow On Instagram