<

U crkvama na Raščici i u Orašju obilježen Dan kruha, zahvale za plodove zemlje

Župe UBDM u Tolisi i bl. Alojzija Stepinca u Orašju jučer su obilježile Dan kruha, zahvalnosti za plodove zemlje. Tijekom misnih slavlja, koji je okupio veliki broj vjernika, posebice mladih, prineseni su plodovi zemlje uz prigodne poruke, a na misi u Tolisi predstavljeno je i 68 krizmanika te 61.prvopričesnik te župe, koji će iduće godine primiti sakramente Prve svete pričesti i Krizme.

Na sv. misi u Orašju bili su nazočni i članovi Udruge slijepih i slabovidnih osoba ŽP, u susret Danu bijeloga štapa 15. listopada koji su i posebno pozdravljeni od strane župnika fra Bone, a nakon mise ispred crkava su gvardijan fra Mario Jurić i župnik fra Bono Kovačević blagoslovili donesenu hranu , koju su potom zajedno blagovali sa svojim vjernicima.

izvor:ostraluka.com

Dragan Vidović

Dragan Vidović je rođen 8. listopada 1992. Osnovnu i srednju školu zavšio je pri Katoličkom školskom centru "Sveti Pavao" odličnim uspjehom. Daljnje školovanje nastavlja 2011. upisujući povijest pri Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je završio Prvi ciklus studija obranivši završni diplomski rad pod nazivom "Ivan Franjo Jukić-život, nacionalnost, putopisi i odnos s Omer-pašom Latasom". Nakon završenog master studija, magistrirao je povijest 20.st. na temu "Udruženje katoličkih svećenika Dobri pastir (1949.-1965.).

Read Previous

BiH večeras protiv Grčke: Zmajeve samo pobjeda ostavlja u borbi za Euro

Read Next

Donald Trump Turskoj najavio sankcije

Follow On Instagram