U sarajevskoj katedrali obilježen Stadlerov dan u studenom

By

U nedjelju, 8. studenog u sarajevskoj katedrali Presvetog Srca Isusova obilježen je Stadlerov dan i tom prigodom misno slavlje predslavio je katedralni župnik vlč. Mato Majić.

Euharistijskom slavlju u večernjim satima prethodila je molitva krunice uz prigodna razmatranja, koja su animirale juniorke Služavki Maloga Isusa. Sveto misno slavlje predslavio je katedralni župnik vlč. Mato Majić koji je u uvodnoj misli podsvijestio važnost euharistije u kojoj bi vjernici trebali dragome Bogu zahvaliti na svemu što su od njega primili. Posebno je istaknuo kako treba Bogu zahvaliti za slugu Božjega nadbiskupa Stadlera, što su ga imali i što ga i dan danas imaju. Župnik je istaknuo da Stadler nije s vjernicima prisutan fizički, ali njegov duh živi i djeluje.

U prigodnoj propovijedi vlč. Majić je progovorio o tome kako je važno biti svjestan tajni vjere. Snaga tajni vjere pomogla je mnogim svecima i sveticama da žive za Krista, unatoč mnogim poteškoćama. Župnik Majić rekao je kako je i Josip Stadler bio svjestan kako je važno vjerovati, trudio se svojim životom nositi zapaljenu svjetiljku onima koji su živjeli u tami, svojim životom je donosio nadu i Boga svima. Pojasnio je kako je taj nadbiskup dopustio Bogu da djeluje kroz njega te dodao da su vjernici pozvani na to da dopuste Bogu da djeluje kroz njih i da svoje ime proslavljuje po njima, piše kta.

Misu su čitanjem, pjevanjem i sviranjem animirale sestre Služavke Malog Isusa. Po završetku popričesne molitve, kako je običaj, župnik, sestre i svi prisutni uputili su se prema grobu sluge Božjega nadbiskupa Stadlera i izmolili molitvu za njegovo proglašenje blaženim i svetim, te za uslišanje molitava koje vjernici upućuju Bogu po zagovoru nadbiskupa Stadlera.

Na Stadlerovo se svećenici, redovnici, redovnice i vjernici na poseban način prisjeća prvog vrhbosanskog nadbiskupa sluge Božjeg Josipa Stadlera i mole za njegovo proglašenje blaženim i svetim.

T.M.I., KT

You may also like

Hot News